jeudi 25 février 2016

Pyragas-tarta “Saulė” su moliūgu ir Feta sūriu



 











 


2 apvalūs sluoksniuotos tešlos lakštai
150g moliūgo
100g Feta sūrio (galima naudoti ožkos sūrį, jei mėgstate)
1 kiaušinio trynys

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais ir pavirti 15 minučių, kol suminkštės. Nukošti, atvėsinti, sutrinti šakute ir sumaišyti su trupintu Feta sūriu (arba smulkiai pjaustytu ožkos sūriu, kaip siūlo originalus receptas). Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, padėti pirmą tešlos lakštą ir jį aptepti įdaru paliekant  1-2cm kraštelį. Tą kraštelį aptepti vandeniu. Uždengti kitu tešlos lakštu ir gerai apspausti kraštelius. Dėti apverstą stiklinę į tešlos vidurį ir nuo stiklinės link krašto supjaustyti į keturias dalis (daryti spindulius). Tas keturias dalis (kiekvieną) padalinti į tris dalis, o tas tris (kiekvieną) dalis padalinti dar į dvi. Nuimti stiklinę, imti po vieną juostelę ir sukti ją 4-5 kartus, kol gausis graži spiralė. Aptepti kiaušinio tryniu ir kepti orkaitėje 40 minučių.

Įkvėpimas: Tartes Soleil

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire