mercredi 17 février 2016

Menkės “spurgos”




 

Pirmąkart jų paragavau kubietiškam restorane, kuriame dirbau studijų metais. Skonis sužavėjo.

Maždaug 18 “spurgyčių”

500g menkės
1 smulkiai supjaustytas svogūnas
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
1 lauro lapas
Žiupsnelis šafrano (siūlelio formos)
400ml pieno
125ml balto vyno
200g bulvių
1 a.š. ekologiškos citrinos žievelės
2 v.š. kapotų petražolių
1 kiaušinio trynys
Juodųjų pipirų
Miltų
Alyvuogių aliejaus

Sudėti menkę į gilų dubenį, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 24 valandoms. Keisti vandenį kas 6 valandas. Svogūną, česnaką, lauro lapą, šafraną, pieną ir vyną supilti į puodą ir pakaitinti iki užvirimo, bet neužvirti. Sudėti menkę ir pavirti 15 minučių. Išimti žuvį, nuvarvinti, nuimti odą ir su šakute sutrinti išrenkant ašakas. Išvirti bulves, sutrinti į košę. Į bulvių košę įmaišyti žuvį, citrinos žievelę, petražoles, kiaušinio trynį, pipirus ir gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus (maždaug valgomo šaukšto dydžio), išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėti 30 minučių į šaldytuvą. Pabarstyti juos miltais ir kepti  puode  įkaitintame aliejuje apie 4 minutes. Tiekti su į keturias dalis perpjauta citrina.
Na, skanumėlis!

Šaltinis: Goûtez! Voyagez...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire