samedi 13 février 2016

Kiaušinių baltymų putėsiai šokolado-pasiflorų padaže



8 porcijos

6 kiaušinių baltymai
120g cukraus pudros
400ml pieno
50g abrikosų uogienės
4 pasifloros

Padažui:
150g juodo šokolado
200ml pieno
200ml grietinėlės
5 pasifloros
30g cukraus

Padažas. Vandens garų vonelėje ištirpinti šokoladą. Į puodą supilti pieną, grietinėlę ir cukrų bei užvirti. Pilti po truputį į ištirpintą šokoladą ir plakti. Pasifloras perpjauti pusiau ir išspausti sultis. Sultis supilti į šokoladą, išmaišyti ir leisti atvėsti. Aš šįkart padažą gaminau be pasiflorų, nors jos suteiktų lengvą rūgštelę, kurios man ir trūko.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Su šaukštu iš kiaušinio baltymo formuoti apvalų kamuolį ir dėti ant šlapio kepimo popieriaus.
Plataus skersmens puode pakaitinti pieną su vandeniu, bet neužvirti (temperatūra turėtų būti 85°C). Į puodą atsargiai dėti kiaušinio baltymo putų kamuolį ir apvirti iš abiejų pusių po 15 sekundžių. Išimti iš puodo ir leisti nuvarvėti.
Pasifloras perpjauti, išimti minkštimą ir sėklas bei sumaišyti su abrikosų uogiene.
Į gilius indelius išpilstyti padažą, ant jo ʺpatupdytiʺ kaiušinio baltymo putėsius ir aplieti pasiflorų-abrikosų uogienės mišiniu.
Aš pasiflorų neturėjau, bet turėjau mango tyrės, kurią sumaišiau su abrikosų uogiene. Ji puikiai tiko.

Šaltinis: Douceurs et desserts de fêtes

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire