mardi 23 février 2016

Ridikėlių lapų sriuba




















Pirmąkart ridikėlių lapų paragavau pas draugą, kuris man su jais iškepė kiaušinienę. Buvo skanu. Kai pamačiau šį sriubos receptą, nusprendžiau pragauti tų lapų kitokiu pavidalu. 
4 porcijos

2 ryšulėlių ridikėlių su gražiais žaliais lapais
1 bulvė
2 svogūnai
1 česnako skiltelė
Lauro lapas
Žiupnelis džiovinto čiobrelio
15g sviesto
1l daržovių sultinio
Druskos, juodųjų pipirų

Nupjauti ridikėlių lapus ir gerai nuplauti. Nuskusti bulvę ir supjaustyti kubeliais. Nulupti svogūnus ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustyti.  Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti svogūną su česnaku. Puode užvirti sultinį, suversti svogūnus su česnaku, suberti bulvę, sudėti ridikėlių lapus, idėti lauro lapą, čiobrelius ir pavirti, kol suminkštės bulvė. Išgriebti lauro lapą ir viską sutrinti elektriniu trintuvu.
Su sriuba valgėm sumuštinukus iš juodos pilno grūdo duonos ir ridikėlių. 

Šaltinis: Soupes pour tout le monde

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire