samedi 6 février 2016

Catherine`os Kluger žaliųjų citrinų pyragas



 
















2008 metais Catherine Kluger nusprendžia mesti advokatės darbą ir tapti pyragų kepėja.  Ji mokosi pas Nicolas Bernardé (vieną iš geriausių Prancūzijos profesionalių konditerių) ir po metų atidaro savo pyragų kepyklėlę. Pastebėta leidėjų, parašo ir išleidžia nemažai knygų, kurių 4 išverstos į 7 kalbas. Jos kepiniai išties nuostabūs. Kadangi aš dievinu citrininį pyragą, tai bandysiu šį.

6 porcijos

Tešlai:
200g miltų
25g migdolų miltų (maltų migdolų)
120g sviesto
1 kiaušinis
80g cukraus pudros

Įdarui:
4 kiaušinių tryniai
2 žaliųjų citrinų žievelių
4 žaliųjų citrinų sulčių (turi būti ne mažiau kaip 60ml)
400g kondensuoto pieno

Plaktai grietinėlei:
150ml 35% riebumo grietinėlės
20g cukraus pudros

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Po valandos išimti tešlą, iškočioti ir įtiesti į torto su nuimamais kraštais formą (aš naudojau 18cm skresmens). Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kišti tešlą į orkaitę ir pakepti 20-30 minučių. Įdarui skirtus produktus sumaišyti ir supilti ant tešlos, kišti į orkaitę ir kepti 20 minučių. Stebėti įdarą, kad neparuduotų. Galima net kepti 170°C karštumo orkaitėje. Iškeptą atvėsinti ir įdėti 3 valandom į šaldytuvą. Prieš valgant, suplakti giretinėlę ir ja papuošti pyragą.

Šaltinis: La Fabrique de tartes 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire