mardi 23 février 2016

Pyragas-tarta “Saulė” su juoduoju šokoladu



 





















2 apvalūs sluoksniuotos tešlos lakštai
80-100g juodojo šokolado
1 kiaušinio trynys

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, padėti pirmą tešlos lakštą ir jį aptepti šokoladu paliekant  1-2cm kraštelį. Tą kraštelį aptepti vandeniu. Uždengti kitu tešlos lakštu ir gerai apspausti kraštelius. Dėti apverstą stiklinę į tešlos vidurį ir nuo stiklinės link krašto supjaustyti į keturias dalis (daryti spindulius). Kiekvieną iš keturių dalių padalinti į tris dalis, o kiekvieną iš trijų dalių padalinti dar į dvi. Nuimti stiklinę, imti po vieną juostelę ir sukti ją 4-5 kartus, kol gausis graži spiralė. Aptepti kiaušinio tryniu ir kišti į orkaitę kepti 30-40 minučių (priklausomai nuo orkaitės).

Šaltinis: Tartes Soleil

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire