mardi 2 février 2016

Krevečių sultinys



500g krevečių galvų ir lukštų
1 supjaustytas svogūnas
Skiltelė česnako
1 smulkiai supjaustyta morka
1 supjaustytas saliero kotelis
Pusė stiklinės balto vyno

Visus produktus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir užvirti. Užvirus, mediniu šaukštu patraiškyti krevečių galvas ir pavirti 10 minučių, supilti vyną ir dar pavirti 15-20 minučių. Viską perkošti per smulkų sietelį, gautą sultinį paskaninti druska ir pipirais bei supilti ant krevečių kokteilio.
Šį sultinį galima užsišaldyti ir prireikus, naudoti kaip pagrindą gaminant padažą žuviai:  keptuvėje ištirpinti sviestą, jame pakepinti miltus, užpilti krevečių sultinį bei šiek tiek grietinėlės – ir padažas paruoštas!

Šaltinis: kaimynė Olga

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire