mercredi 3 février 2016

Vėžiagyvių sultinys

Vėžiagyvių galvų ir kiautų (šįkart dariau tik iš krevečių)
30ml saulėgrąžų aliejaus
30ml konjako
20g sviesto
3 griežinėliais pjaustytos morkos
1 žiedais pjaustytas poras
3 griežinėliais pjaustyti saliero kotai
2 stambiai supjaustyti pomidorai
3 smulkiai sukapoti askaloniniai česnakai
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
1 lauro lapas
1 gvazdikėlis
Kelios čiobrelio šakelės
Peletrūno šakelė
50g pomidorų tyrės
1l vandens

Sudėti galvas ir kiautus į įkaitintą aliejų keptuvėje ir apkepti, kol pradės gerai kvepėti. Tada užpilti kojaką ir uždegti, nuimti keptuvę nuo vyryklės. Puode ištirpinti sviestą, pakepinti daržoves, česnakus, sudėti prieskonius ir žalumynus. Viską trumpai patroškinti, tada sudėti pomidorų tyrę ir dar patroškinti 2 minutes. Pakepintus kiautus sudėti į daržoves, užpilti vandens, kad viską apsemtų ir virti 45 minutes ant nedidelės ugnies. Nuimti susidariusias putas.Sultinį perkošti ir naudoti gaminti padažui prie žuvies ar krevečių kokteiliui.

Šaltinis: draugas virėjas Robert



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire