lundi 29 février 2016

Aštriai saldžios putpelės su keptais obuoliais



 





















4 putpelės
4 obuoliai
Žiupsnelis cinamono
Žiupsnelis maltų aštriųjų Espeleta pipirų
Žiupsnelis muskato
1 v.š. medaus
Drsukos, juodųjų pipirų

Prieskonius sumaišyti su medumi.  Vieną obuolį supjaustyti kubeliais, jį pagardinti trupučiu prieskonių mišiniu ir juo prikimšti putpeles. Likusiu prieskonių mišiniu išmasažuoti  putpeles, pasūdyti, papipirinti ir pamarinuoti valandą šaldytuve, sudėti į kepimo indą, apdėlioti i keturias dalis pjaustytais obuoliais, įpilti šlakelį vandens ir kepti  40 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje retkarčiais palaistant susidariusiu skysčiu. 

Labiausiai sužavėtas liko mažasis, kuriam smagiausia buvo valgyti rankomis, o pats putpelių patiekimo vaizdas ilgam išliko atminty :)

Šaltinis: kaimynė Olga

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire