samedi 6 février 2016

Salotų tirštsriubė




 
 Taip taip, galima sriubą virti ir iš salotų.

4 porcijos

4 švieži kiaušiniai (nebūtina)
2 didelės lapinių salotų gūžės
4 bulvės
400ml grietinėlės
Druska, pipirai

Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais, salotas atskirti nuo koto ir nuplauti. Visas daržoves sudėti į puodą, užpilti vandeniu (nedaug), pasūdyti druska ir virti 20 minučių. Sutrinti elektriniu mikseriu, paskaninti pipirais, supilti grietinėlę, išmaišyti ir dar pakaitinti, bet neužvirti.
Jei sriubos norisi su kiaušiniais, tai kiaušinius išvirti (3 minutes) ir užpilti šaltu vandeniu, kad po to lengviau luptųsi. Nulupti, perpjauti per pusę ir įdėti į kiekvieną lėkštę sriubos.

Šaltinis: Le livre des soupes detox

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire