mardi 2 février 2016

Krevečių kokteilis ʺCoctel de camaronʺ



4 porcijos

500g krevečių (aš naudoju 6-7cm dydžio virtas)
3 avokadai
1 raudonas svogūnas
3-4 pomidorai
Kuokštas kalendros arba petražolių (arba abiejų)
½ stiklinės kečupo
Skardinė ʺFantosʺ arba pomidorų sulčių, arba krevečių sultinio (naudojau ʺFantąʺ)
2 žaliųjų citrinų sulčių
Druskos, pipirų
Jūsų mėgiamo aštraus padažo (ʺTabascoʺ ar kitokio salsa picante)


Krevetes nulupti (galvų ir lukštų neišmesti, bus galima pagaminti skanų padažą), avokadus ir pomidorus supjaustyti kubeliais,  raudoną svogūną smulkiai supjaustyti, kalendrą arba/ir petražoles taip pat smulkiai supjaustyti ir viską suversti į dubenį.  Į kitą dubenį išspausti žaliųjų citrinų sultis, supilti ʺFantąʺ, kečupą, aštrų padažą (tiek, kiek mėgstat), įberti druskos, pipirų, viską išmaišyti ir užpilti ant krevečių bei daržovių. Viską dar kartą išmaišyti, supilti į stiklines ir valgyti su krekeriais arba orkaitėje paskrudintomis tortilijomis (tortiliją supjaustyti į 6-8dalis, patepti alyvuogių aliejumi ir paskrudinti 5 minutes iki 180°C įkaitintoje orkaitėje).
Vietoj ʺFantosʺ galima naudoti pomidorų sultis, bet geriausiai būtų naudoti krevečių sultinį.
Aš imu pusę kuokšto petražolių ir pusę kuokšto kalendros, man taip skaniau. Kas nemėgsta kalendros, galima pakeisti petražolėmis.
Buvo labai skanu!

 

Galima naudoti ir šviežias krevetes. Šiuo atveju krevetes nuplauti, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos, užvirti ir pavirti 3 minutes. Nukošti, skystį pasilikti krevečių sultiniui virti, o krevetes išlukštenti ir naudoti kokteliui gaminti.

Šaltinis: brolis, grįžęs iš Meksikos ir parvežęs šį nuostabų receptą. Ačiū jam už naujus skonius ir idėjas!
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire